maanantai 8. elokuuta 2016

Päärynäinen juureslisuke riistalle

Kuvia Pinterestissä selattuani sain idean järjestää omalle perheelle "puutarhajuhlat" tai ei ne kyllä puutarhassa olleet vaan ihan terassilla...mutta ulkona kylläkin ja tarjolla oli hyvää ruokaa, kynttilöitä, kauniskattaus, lämmin ja pimenevä elokuun ilta...





Pöydälle levitin ruskean pöytäliinan ja sen päälle pitsisen liinan, koristeeksi hain muutaman omenapuunoksan sekä laitoin muutaman tuikun pöytään. Korkkasimme Italian matkatkalta tuodun punaviinin ja nautimme kolmen ruokalajin illallisen.





Alkuun nautimme paahdetuista valkosipuli-ruispaloista. Vinkin leipien tekoon voit katsoa täältä. Lisäksi oli aurajuustoa ja kirsikkatomaatteja. Pääruuaksi oli hyvin hautunutta peuraa punaviinikastikkeessa ja suussasulavaa, ah niin ihanaa Päärynäistä-juureslisuketta, jonka reseptin löysin muuten Jotain maukasta-blogista. Herukka pavlovat maistuivat jälkkäriksi.





MENU

Paahdetut valkosipuli-ruispalat

Peuran paistia punaviinissä & Päärynäinen juureslisuke

Herukka Pavlovat

*












PÄÄRYNÄINEN JUURESLISUKE RIISTALLE
4 annosta

4-6 perunaa
4 kypsää päärynää
3 porkkanaa kolikkoina
3 dl kanttarelleja tai suppilovahveroita
2 varsisipulia tai punasipulia
3-4 valkosipulin kynttä halkaistuna pituussuunnassa
(1 kourallinen Pinjan siemeniä)
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia

Pese perunat hyvin ja leikkaa ne kuorineen lohkoiksi. Leikkaa päärynä lohkoiksi ja poista siemenet ja kanta. Pese ja kuori porkkanat ja siivuta ne pyöreiksi kolikoiksi. Leikkaa sipuli lohkoiksi. Puhdista sienet ja leikkaa isomat halki.

Levitä lisukeen ainekset pinjansiemeniä lukuunottamatta leivinpaperin päälle uunipannulle. Pirskota päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuroi juurekset. Kypsennä 200 asteessa 15 minuuttia ja lisää Pinjansiemet pinnalle, kypsennä vielä 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Itse olen unohtanut lisäillä noita pinjansiemeniä joten niitä ei kuivissa näyt. Ripottele lopuksi vielä valmiin juureslisukkeen päälle tuoretta timjamia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti