torstai 1. syyskuuta 2016

Omena-vanilja naked cake & Blogi 3 v.




Blogilla on tänään 3 v. synttärit!!! Kylläpä vuosi taas meni nopsaan ❤




Tämän kolmen vuoden aikana on ollut ihana kirjata omia suosikkireseptejä ja onnistumisia ylös ja huomata, että laskurin mukaan joku muukin on niitä katsonut..ehkäpä kokeillutkin. Vain kaksi rohkeaa lukijaa on liittynyt "virallisiksi lukijoiksi" tänä aikana, toivottavasti seuraava vuosi tuo muutaman rohkean lukijan lisää.
Itselle tästä blogin pitämisestä on ollut se hyöty, että se on muuttunut itselle työvälineeksi vähän niinkuin "omaksi keittokirjaksi" eli aina ei tarvitse kaivaa kaikkia reseptejä laatikoista tai kaapeista vaan on voinut kirjoittaa blogiin haku-kohtaan reseptin nimen ja siinä se on ollut tietokoneella/puhelimessa samantien.




Tämän hetken trendikakku tuntuu edelleen olevan nakukakku, joten halusin synttärikakuksi kirjata sellaisen ohjeen. Olin jo pitkään katsellut ihastuttavaa kuvaa Pirkka 30 v. synttärikakusta, Omena-vanilja nakukakusta. Ohje löytyy tietenkin helposti  Pirkan omalta sivustoltakin,  mutta minusta on myös kiva kun se löytyy Paperivuoankin blogista.
Tätä upean makuista kakkua herkuttelimme jo viime viikonloppuna.




Kakkupohja on aika tiivis mutta se mehevöityy, kun annat kakun maustua yön yli. Suussasulava kerma-vaniljatuorejuusto täyte on aivan ihana, jopa niin ihana, että se tulee varmasti jatkossa maistumaan myös muissa kakuissani. Ja piste iin päälle olivat kirpakat puolukat ja granaattiomenan siemet, jotka raikastivat täyteläistä kerma-tuorejuustotäytettä. Luulempa, että tämä kakku on yksi parhaimmista koskaan tekemistäni kakuista.




OMENA-VANILJA NAKED CAKE
16 annosta

POHJA
3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
50 g sulatettua laktoositonta voita
1 dl laktoositonta maitojuomaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
KOSTUTUS
n. 1 1/2 dl kuumaa vettä
1 rkl sokeria
1 tl vaniljaaromia
TÄYTE
2 tlk (a' 2 dl) laktoositonta vispikermaa
2 rs (a' 180 g) laktoositonta vaniljantuorejuustoa
2 rkl sokeria
2 dl omenasosetta
2 dl puolukoita
2 dl pakastettuja granaattiomenan siemeniä


Valmista kakkupohja. Voitele ja korppujauhota pieni irtopohjavuoka (20 cm). Taita kaksi leivinpaperiarkkia kaksinkerroin (tai käytä valmista silikonistareunapaperia)ja aseta arkit kiertämään vuoan sisäreunoja.

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitettu voisula ja maito. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja kääntele tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja neljään osaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon vaniljatuorejuustot sekä sokeri. Nosta kakkupohjan alin kerros tarjoiluvadille. (Voit suojata tarjoilulautasen leivinpaperista leikatuilla suikaleilla). Kostuta pohja vanilja-sokerivedellä.

Levitä päälle kerros omenasosetta ja vaniljavaahtoa. Ripottele vaahdon päälle puolukoita ja granaattiomenan siemeniä ja nosta toinen pohjalevy päälle. Jatka samoin kaikki kerrokset ja kostuta päällimmäinen kakkupohja alapuolelta. Levitä kakun pinnalle reilu kerros vaniljavaahtoa. 

Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli. Koristele kakun pinta puolukoilla ja granaattiomenan siemenillä.

VINKKI! Kakun voi tehdä myös isompaan irtopohjavuokaan (24 cm). Pohjan paistoaika on silloin lyhyempi, noin 35-40 minuuttia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti