keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Omenapiirakka




Tällä ohjeella saat leivottua ihanan pehmeän ja kuohkean omenapiirakan. Ruusun muotoon laitetut omenaviipaleet saavat peruspiirakankin näyttämään upealta.







OMENAPIIRAKKA

POHJA
1 1/2 dl sulatettua laktoositonta margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl maitoa
PÄÄLLE
2 isoa kotimaista omenaa
2 rkl sokeria
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
LISÄKSI
itsetehty vaniljakastike



Voitele ja korppujauhoja 24 cm irtopohjavuoka. Sekoita margariini ja sokeria keskenään, lisää munat yksitellen ja lopuksi jauhoseos sekä maito. Sekoita tasaiseksi. Levitä pyöreän vuoan pohjalle ja laita ohueksi viipaloidut omenat siten, että aloitat reunoilta ja laitat omenasiivuja limittäin niin paljon kuin mahtuu. Keskikohta on hieman vaikea tehdä, koska omenasiivut eivät tahdo taipua helposti sopivaan muotoon, mutta itse sain ne aika kivasti kun leikkasin omenasta kuorimaveitsella pitkiä siivuja ja kieputin ne tiukaksi rullaksi. Ripottele lopuksi sokerit ja kaneli. Paista omenapiirakkaa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa itsetehdyn vaniljakastikkeen kanssa.







ITSETEHTY VANILJAKASTIKE

3 dl laktoositonta maitojuomaa
1 muna
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1-2 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki ainekset kattilassa paitsi vaniljasokeri. Kuumenna seosta liedällä koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee. Älä keitä! Lisää lopuksi vaniljasokeri. Anna kastikkeen jäähtyä. Säilytä valmis vaniljakastike jääkaapissa.

VINKKI! Jos käytät vaniliinisokeria, lisää se vast valmiiseen ja jo jäähtyneeseen kastikkeeseen, koska kuumennettu vaniliini maistuu kitkerältä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti