sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Tomaattinen Suppilovahverokastike pastalle

Tänään syötiin tomaattista Suppilovahverokastiketta pastan kera. Tämän kastikeen idea syntyi siitä, että halusin välillä tehdä sienistä muutakin kuin peruskermakastiketta...pinterestiä tai blogeja selatessa törmäsin tomaattipohjaiseen sienikastikkeeseen ja hetihän sellaista oli testattava. Niin, ja eihän tämäkään ihan kevyt versio lopulta ollut...sillä lorautin tähänkin kastikkeeseen kermaa, pehmentämään suppilovahveron vahvaa makua.







TOMAATTINEN SUPPILOVAHVEROKASTIKE
4-6 hengelle

1 l suppilovahveroita
3 sipulia
2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa tai 1 kg tomaatteja
6 valkosipulinkynttä
1/2 dl oliiviöljyä
1 dl punaviiniä
1/2 dl soijakastiketta
10 aurinkokuivattua tomaattia
2 rkl hunajaa
3 tl pizzamaustetta (oregano, timjami, basilika)
1/2 tl mustapippuria
noin 1 tl suolaa
2 dl ruokakermaa
LISÄKSI
parmesan juustoraastetta
persilijaa


Puhdista sienet ja silppua ne. Kuori ja silppua sipulit. Jos käytät tuoreita tomaatteja, kalttaa ne, eli viillä kuoreen risti ja kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen. Vedä kuoret irti ja leikkaa kannat pois.

Paista sieniä kunnes neste on haihtunut. Lisää sitten öljy ja sipulit. Kuullota sipuleita ja sieniä, kunnes sipuli on pehmeää ja saanut vähän väriä. Lisää kattilaan silputut valkosipulinkynnet ja kääntele hetki, kunnes valkosipuli tuoksuu. Älä polta.

Kaada joukkoon kaltatut ja lohkotut tomaatit tai tomaattimurska ja viini.Lisää pienennetyt aurinkokuivatut tomaatit sekä kaikki loput kastikkeen aineet lukuun ottamatta kermaa.Anna hautua kannen alla hiljaa poreillen noin tunnin ajan.

Lisää vähän ennen nauttimista kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku. Kastike saa maistua melko suolaiselta. Tarjoa hyvän pastan kanssa ja lisää kastikkeen päälle parmesan juustoraastetta ja persilijaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti