sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Kurpitsa pancakes

Tässä superhelppo vinkki kurpitsan hyödyntämiseksi. Valmista kurpitsasoseesta ihania pieniä pannukakkuja vaikka viikonlopun brunssille tai iltapalaksi. Kruunaa makunautinto vaahterasiirapilla ja rouhituilla pecanpähkinöillä.





KURPITSA PANCAKES
24 kpl

noin  400 g myskikurpitsaa
noin 1/4 dl vettä
TAIKINA
3 kananmunaa
2 dl maitoa
2 dl kurpitsasosetta
1/2 dl öljyä
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
1 tl kanelia
3/4 tl suolaa
1/4 tl inkivääriä
1/4 tl neilikkaa
LISÄKSI
vaahterasiirappia
pecanpähkinä rouhetta


Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja rihmat. Kuori kurpitsa ja kuutioi se. Laita kattilaan kurpitsakuutiot ja vesi. Kuumenna ja hauduta kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes kurpitsat pehmenevät. Sekoittele välillä ja loppuvaiheessa muussaa kurpitsoja kauhalla. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä sose. VINKKI! Voit valmistaa soseen jo edellisenä päivänä.

Vatkaa munat ja maito, sekoita kurpitsasose ja öljy munamaitoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kuumenna lettupannu. Lisää pannulle tilkka öljyä ja annostele taikinaa vajaa 1/2 dl pannunsyvennystä kohden, jotta taikinalle jää kohoamisvaraa. Paista keskilämmöllä kummaltakin puolelta 2-3 minuuttia, kunnes pannukakut ovat saaneet väriä ja kypsyneet myös sisältä. Tarjoa pannukakut vaahterasiirapin ja pecanpähkinärouheen kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti