tiistai 18. lokakuuta 2016

Kurpitsa-pinaattipasta

Kurpitsa on todella monikäyttöinen raaka-aine, leivonnasta ruuanlaittoon ja suolaisista makeisiin tarjottaviin. Kurpitsa maistuu parhaimmillaan paahdettuna tai paistettuna jota voi lisäillä vaikka salaattiin tai syödä sellaisenaan tai vaikka nyhtää liharuuan kaveriksi. Voit tehdä siitä myös keittoa ja sämpylöitä tai valmistaa perinteistä pikkelsiä. Yksi lempi risotoistani on Kurpitsa-chili-salvia risotto, eikä täytettyjä kurpitsoita voita mikään. Kurpitsasoseesta (keittettyä kurpitsaa) voi tehdä monenlaisia herkkuja kuten kurpitsa-kanelibostonia tai kurpitsa pannukakkuja.

Kurpitsa-pinaattipasta ylitti kaikki toiveeni...sillä tämä ihana pasta annos oli aivan super hyvää, ja superhelppoa valmistaa. Kerrassaan loistavaa arkiruokaa. Kurpitsa onkin yksi lemppari raaka-aineeni näin syksyllä...syyskuussa tulee kokkailtua usein kesäkurpitsasta kaikkea mahdollista ja lokakuussa siirryn sitten  myskikurpitsaan ja talvikurpitsaan tai muihin keltaisiin/oranssisiin kurpitsoihin.Tälläkin hetkellä työpöydällä komeilee kahta erilaista kurpitsaa pariinkin eri kokkailuun...mutta niistä sitten toisella kertaa.





KURPITSA-PINAATTIPASTA
4 hengelle

1 myskikurpitsa (1 l kuutioina)
1 tl chilirouhetta
3-4 valkosipulin kynttä
1 sitruunan kuori ja mehu
200 g pinaattia
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
(pähkinöitä)
LISÄKSI
400 g pastaa

Kuori ja kuutio kurpitsa. Levitä ne uunipellille ja lorauta niiden päälle 1-2 rkl oliiviöljyä sekä ripauta päälle hiukan suolaa. Paahda 225 asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia kunnes kurpitsat tuntuvat pehmeiltä ja ovat hiukan karamellisoituneet.

Pienennä tai murskaa valkosipulit. Kuumenna öljy pannussa ja lisää joukkoon valkosipulit ja mausteet, sekoittele matalassa lämmössä, mutta varo polttamasta niitä.

Laita pastavesi kiehumaan. Keitä pasta minuutin vähemmän kuin ohjeessa.

Muusaa haarukalla osa pehmenneistä kurpitsoista ja jätä osa kokonaisiksi. Lisää kaikki kurpitsat pannulle valkosipulin ja chilin joukkoon. Sekoita. Lisää sitten huuhdeltu ja valutettu pasta sekä pestyt pinaatit. Kuumenna hetki. Mausta vielä suolalla ja pippurilla sekä sitruunankuoriraasteella ja sitruunanmehulla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti