keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Kiitospäivän Bataattilaatikko

Täällä Pohjolassa ei vietetä Thanksgivingiä eli Kiitospäivää, joka on itse asiassa aika harmillista, sillä kiitospäivän perussanomia ovat kiitollisuus kaikesta siitä hyvästä ja positiivisesta, joka ihmisiä on kohdannut kuluneen vuoden aikana, sekä arvostuksen osoittaminen omalle perheelle ja omille sukulaisille tai ystäville. Kiitospäivän kohokohtana on juhlapäivällisen nauttiminen yhdessä muiden kanssa ja yhdessäolo.




Kiitospäivää vietetään ainaa marraskuun neljäntenä torstaina ja meidänkin perheessä sitä on vietetty eri mittakaavassa ja erilaisissa kokoonpanoissa jo lähes kymmenen vuotta. Mutta voipi olla ettei Kiitospäivän vietosta olisi tullut perinnettä perheessämme jos emme olisi asuneet Amerikan Ohiossa vuosina 2006-2007.




Tämän vuoden Kiitospäivää vietimme jo hiukan etukäteen  viime viikonloppuna ystäväpariskunnan kanssa. Kiitospäivämenu koostui  periamerikkalaisista ruuista, kuten Bataattilaatikosta ja Ruusukaali-lisukkeesta...tosin kalkkunan jouduimme jättämään väliin (koska en ollut tilannut kalkkunaa eikä pakastealtaasta sellaista löytynyt) ja sen tilalla nautimme uunikanaa. Jälkiruuaksi herkutelimme teemaan sopivia leivonnaisia kahvin kera.








KIITOSPÄIVÄMENU

Parsakaali
Bataattilaatikko
Paahdetut Ruusukaalit ja kurpitsat Dion-sinappikastikkeella
Uunikana

*

Pumpkin Pie brownie eli Kurpitsapiirakka brownie
Oreo-kakku









BATAATTILAATIKKO
10 annosta

1 1/2 kg bataatteja
vettä
suolaa
3 rkl laktoositonta ruokakermaa
2 1/2 rkl korppujauhoja
1 muna
1/2 dl siirappia
100 g voisulaa
1 tl suolaa
ripaus kanelia
1/2 tl muskottipähkinää

Kuori ja paloittele bataatit. Keitä niukassa suolalla maustetussa vedessä. Anna korppujauhojen turvota sillä aikaa kermassa. Sekoita siirappi kermaan. Kaada bataattien keitinvesi pois ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää soseeseen voisula, kermaseos ja mausteet. Tarkista suola. Kaada paistovuokaan. Paista 175 asteessa 1 1/2 - 2 tuntia.

VINKKI! Jos et ehdi keittämään bataatteja käytä kaupan valmista bataattisosetta, tarvitset tähän laatikkoon 3 pkt (a' 400 g).  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti