sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Paahdetut Ruusukaalit ja Kurpitsat sinappi-vaahterasiirappikastikkeella



Tämä maken suolainen lisuke maistuu niin kanan, kalkkunan kuin riistankin kaverina. Ruusukaalit ja kurpitsan palat paahdetaan uunissa ja joukkoon lisätään Dion-sinapista sekä vaahterasiirapista tehty ihana kastike.




Lisukkeen annetaan kypsyä sen verran, että kastike imeytyy ruusukaaleihin, kurpitsapaloihin ja pähkinöihin ja lopuksi joukkoon lisätään fetajuustokuutiot sekä kuivatut karpalot. Karpalot ja pähkinät tuovat mukavaa purutuntumaa ja fetajuusto pehmentää makua juuri sopivasti. Vinkki! Jos haluat voit lisätä rapeaksi paahdettuja pekonin paloja joukkoon.





PAAHDETUT RUUSUKAALIT JA KURPITSAPALAT
SINAPPI-VAAHTERASIIRAPPIKASTIKKEELLA
6 annosta

450 g ruusukaaleja
450 g myskikurpitsaa
2 rkl oliiviöljyä
SINAPPI-VAAAHTERASIIRAPPIKASTIKE
1 rkl sulatettua voita
2 tl vaaahterasiirappia
2 tl Dion sinappia
2 tl Balsami-etikka
1/4 tl suolaa
1 valkosipulin kynsi
rouhaisu mustapippuria myllystä
LISÄKSI
1/2 dl pecanpähkinöitä
1/2 dl kuivattuja karpaloita
1/2 dl fetajuustoa
persilijaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Valmista kastike ensin ja anna sen maustua. Kuori ja kuutio kurpitsa. Poista kanta ruusukaaleista ja halkaise. Laita kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja pirskottele oliiviöljy niiden päälle. Paahda kasviksia noin 25 minuuttia.

Lisää sinappi-vaahterasiirappikastike ja pecanpähkinät paahdettujen kasvisten päälle ja sekoita. Ne näyttävät aluksi "märiltä" mutta niin niiden pitääkin, koska kastike imeytyy paahtamisen aikana ruusukaaleihin ja kurpitsanpaloihin. Jatka paahtamista vielä 10-20 minuuttia tai kunnes kurpitsat ovat pehmeitä ja kypsiä.

Lisää joukkoon kuivatut karpalot ja fetakuutiot ja sekoita. Ripottele pinnalle vielä persilijasilppua. Tarjoile lämpimänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti