tiistai 6. joulukuuta 2016

Paistettua Kuhaa ja Palsternakka pyreeta




Täällä meillä aletaan tuossa tuokiossa katselemaan Presidentin Linnan Itsenäisyyspäivänvastaanottoa mutta tulin vielä nopsaan kirjaamaan reseptit tänne blogiin tämän päiväisestä herkullisesta juhlapäivällisesta. Alkuun herkuttelimme itsetehdyllä mallaslimpulla. Pääruuaksi mies paistoi kuhafileitä ja minä keittelin palsternakasta suussasulavaa pyreeta. Lisukkeeksi kermainen kastike ja hunajaiset porkkanat. Jälkkäriksi mustikkakiiseliä lorauksella kuohukermaa...ah voi, nyt on vatsat täynnä. Ehkäpä vielä yksi vihreäkuula...












PAISTETTU KUHA
4 henkilölle

4-8 kuhafilettä
voita paistamiseen
suolaa, pippuria


Ennen kuin paistat kuhat, tee pyree, kastike ja lisuke valmiiksi.
Paista kuhat kuumalla pannulla voissa nahkapuoli alaspäin, voit kääntää kuhat, kun näet fileiden sivusta muuttuvan hiljalleen vaaleiksi. Mausta kuhat suolalla.



PALSTERNAKKA PYREE

4 henkilölle

400 g jauhoisaa perunaa
200 g palsternakkaa
voita
suolaa


Kuori perunat ja palsternakat ja keitä ne pehmeiksi suolatussa vedessä. Kaada keitinvesi pois, mutta jätä sitä hieman talteen. Soseuta ainekset keskenään ja mausta suolalla ja voilla. Jos sose on liian jämäkkää, ohenna sitä keitinliemellä. VINKKI! Palsternakka kypsyy ennen perunaa, joten voit halutessasi keittää erillisessä kattilassa.


KERMAINEN KASTIKE KALALLE
4 henkilölle
1 sipuli hienonnettuna
öljyä
musta- ja rosepippuria
10 laakerinlehteä
1 dl kasvislientä
2 dl kermaa
suolaa
sokeria
sitruunanmehua
valkoviinietikkaa
(maissitärkkelystä)

Freesaa sipuli öljyssä, lisää pippurit ja laakerinlehdet ja jatka sipuleiden kuullotusta, varo kuitenkin ruskistamasta niitä. Lisää kasvisliemi ja kerma. Keitä kastiketta puolisen tuntia, siivilöi ja mausta suolalla, sokerilla, etikalla ja sitruunanmehulla. Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa mausteita. Suurusta kastike tarvittaessa maissitärkkelyksellä




Kuvahaun tulos haulle suomen lippu

Hyvää Itsenäisyyspäivän iltaa kaikille! 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti