perjantai 20. tammikuuta 2017

Mustaherukka-kookos raakakakku

Syntymäpäiväni kunniaksi herkuteltiin perheen kanssa Karita Tykän reseptillä valmistettua ihanaa Mustaherukka-kookos raakakakkua. Mustaherukat tuovat sopivaa kirpeyttä pehmeän kookoksen makuun. Myös pohja oli koostumukseltaan loistava ja kookos maistui siinä ihanasti. 








MUSTAHERUKKA-KOOKOS RAAKAKAKKU

POHJA
3–4 medjool-taatelia tai useampi pienempi taateli liotettuna ja kivet poistettuna
1 dl pekaanipähkinöitä
1 dl kookoshiutaleita
½ –1 rkl vettä
TÄYTE
3 dl cashewpähkinöitä
1 dl kookosöljyä
1 tlk (4 dl)  jääkaappikylmää kookosmaitoa
1 luomusitruunan mehu ja kuori
1 limetin mehu
1/3–1 dl hunajaa
ripaus hyvää suolaa
1 rkl psylliumkuitua
LISÄKSI
2 dl jäisiä mustaherukoita
KORISTEEKSI
vadelmia ja mustaherukoita




Liota täytteen cashew- pähkinöitä kylmässä vedessä vähintään 4 tuntia, mielellään 12 tuntia. Itse laitoin pähkinät aamulla likoamaan ja illalla valmistin kakun. Muista myös valuttaa ja kuivata pähkinät hyvin, sillä muuten kakun koostumus saattaa tulla löysähköksi.

Tee sitten täyte. Surauta monitoimikoneessa pohjan raaka-aineet, kunnes massa alkaa tarttua yhteen. Lisää vettä vain sen verran, että massa on muovailtavissa, mutta ei liian kosteaa. Painele seos 20 cm vuokaan. 

VINKKI!Voit halutessasi ottaa sivuun pienen määrän pohjan taikinaa ja ripotella lopuksi kakun päälle.

Valmista täyte sekoittamalla kaikki raaka-aineet psylliumkuitua lukuun ottamatta tehokkaassa blenderissä tai monitoimikoneessa, kunnes massa on täysin sileää. Tarkista maku ja muokkaa makua tarvittaessa. Lisää lopuksi psylliumkuitu ja sekoita vielä kerran. Laita puolet marjoista vuokaan pohjan päälle ja kaada sen jälkeen osa täytteestä. Lisää loput marjat ja kaada lopputäyte vuokaan.

Siirrä vuoka sitten pakastimeen ja anna jähmettyä noin 4 tuntia tai esim yön yli. Ota sulamaan noin pari tuntia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti