sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Linssi-vuohenjuustolasagne

Linssi-vuohenjuustolasagne maistui todella ihanalta 👌 Olen aimminkin tehnyt linsseistä maistuvaa kastiketta joka sai silloin makua mm.juustokuminasta, tähän en sitä tohtinut lisätä, koska se olisi peittänyt vuohenjuuston pehmeän maun, mutta fariinisokeria lisäsin hieman makeuttamaan kastiketta (alkuperäisestä ohjeesta poiketen). Idean tähän lasagneen sain K-ruoka lehdestä.









LINSSI-VUOHENJUUSTOLASAGNE
6 hengelle

9-12 kpl lasagnelevyjä
KASVISKASTIKE
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
3 porkkanaa
2 rkl öljyä
1 tlk (a' 500 g) tomaattimurskaa
1 dl vettä
3/4 - 1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 1/2 tl timjamia
1 rkl fariinisokeria
2 dl kuivattuja linssejä
JUUSTOKASTIKE
50 g voita
1 dl vehnjäjauhoja
1 l maitoa
1 tl timjamia
2 tl basilikaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
100 g juustoraastetta + n. 50 g juustoraastetta pinnalle
LISÄKSI
1 tlk (a' 150 g) Pirkan vuohenjuustokuutioita



Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuullota sipulit paistokasarissa tilkassa öljyä. Lisää joukkoon porkkanaraaste. Kaada kasariin tomaattimurska ja huuhtaise purkki vedellä (noin 1 dl) ja kaada kastikkeen joukkoon. Mausta fariinisokerilla, suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi linssit ja hauduta vielä 10 minuuttia.

Juustokastiketta varten sulata kattilassa rasva ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada kattilaan puolet maidosta. Sekoita tasaiseksi ja lisää loppu maito. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja keitä pari minuuttia. Lisää timjami, basilika, suola, mustapippuri ja juustoraaste.

Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada vuoan pohjalle kasviskastiketta ja levitä päälle lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle kasvis- ja juustokastiketta. Ripottele juustokastikkeen päälle hieman murusteltuja vuohenjuustokuutioita. Täytä näin kaksi seuraavaa kerrosta. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 30-40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti