sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Punajuuri-vuohenjuusto hampurilainen

Punajuuri-vuohenjuusto hampurilaisella herkuteltiin eilen illalla koko perheen voimin...tosin oli meillä myös tarjolla ihan perus- jauheliha purilaisiakin...mies kun kuulemma tarvitsee lihaa 😁 Sämpylät leivoin itse hampurilaisiin, koska ne nyt vaan on parempia kuin kaupasta ostetut. Näiden sämpylöiden salaisuus oli durum-vehnäjauhot, joilla sämpylöistä tuli ihanan pehmeitä.





PUNAJUURI - VUOHENJUUSTO HAMPURILAINEN
4 kpl

4 kpl sämpylöitä kts.ohje alta
4 kpl punajuuria
1 rkl öljyä
2 tl hunajaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
200 g vuohenjuustoa
KASTIKE
100 g ranskankermaa
2 tl tuoretta piparjuurta
1/4 tl suolaa
LISÄKSI
salaattia

Kuori punajuuret ja leikkaa ne noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Paista viipaleita pannulla tilkassa öljyä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta lopuksi hunajalla, suolalla ja mustapippurilla.

Paista vuohenjuustokiekkoja 30 sekuntia per puoli. Kokoa hampurilaiset laittamalla ensin kastiketta   (ihan perus majoneesikin käy) pohjan päälle, sitten salaatit ja punajuuriviipaleet, ja lopuksi vuohenjuusto. Nauti!






SÄMPYLÄT
12 kpl

1 dl vettä
2 dl maitoa
1/2 pss kuivahiivaa
4 rkl öljyä
1/2 rkl sokeria
2 tl suolaa
1 muna
1 1/2 dl durumvehnäjauhoja
n.7 1/2 dl vehnäjauhoja
LISÄKSI
sesaminsiemeniä

Lämmitä vesi vedenkeittimellä. Lisää kylmä maito joukkoon, sekoita. Sekoita kuivahiiva durumvehnäjauhojen joukkoon ja kaada kulhoon nesteen joukkoon. Sekoita. Lisää öljy, sokeri, suola, muna ja suurinosa vehnäjauhoista. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja lisää jauhoja sen verran että taikina ei tartu käsiin ja pysyy hyvin koossa. Anna kohota leivinliinan alla 45 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se 12 osaan. Leivo taikinasta pyöreitä sämpylöitä ja litistä niitä vähän. Nosta sämpylät pellille ja ripottele niiden päälle vähän durumvehnäjauhoja ja sesaminsiemeniä. Anna kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia.

Paista sämpylöitä 225-250 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti