keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Sitruslohi

Sitruslohta tuli tehtyä toissaviikonloppuna perheelle, kun olin nähnyt vinkkikuvan soppa365 Instagram-sivulla ja lähes sopivia aineitakin löytyi kotoa. Tähän keväiseen kalaruokaan tarvitset 1/2 kg erilaisia sitrushedelmiä esim. sitruunaa, limeä tai veriappelsiinia, hieman tuoretta inkivääriä, hunajaa, valkosipulia, ruohosipulia, mango-curry mausteseosta, suolaa ja pippuria. Valmista ensin maukas tahna ja sivele se kalan pintaan, päällystä kala sitten sitrusviipaleilla. Paista ja nauti mango-curry mausteseoksella maustetun ranskankermakastikkeen kanssa. Sanoisin, että erittäin hyvää 👌




SITRUSLOHI
4 hengelle

800 g lohta
MAUSTETAHNA
2 rkl hunajaa
1 rkl öljyä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1/2 sitruunan mehu
1 tl suolaa
ruohosipulia
LISÄKSI
500 g sitrushedelmiä (sitruuna, lime, appelsiini, veriappelsiini)
KASTIKE
2 tl öljyä
1 tl mango-curry mausteseosta
1/2 sitruunan mehu
1 prk (a' 150 g) ranskankermaa
2 tl hunajaa
1/4 tl suolaa


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita kulhossa hunaja ja öljy. Raasta joukkoon inkivääri. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Purista sitruunasta mehu. Lisää valkosipuli, hienonnettu ruohosipulisilppu, sitruunamehu ja suola hunajaseokseen, sekoita.

Laita lohifilee leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja levitä hunajaseos fileen pintaan.
Pese sitrushedelmät ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Itse käytin sitruunaa ja appelsiineja. Levitä puolet viipaleista kalan pintaan, säästä loput viimeistelyyn. Paista kalaa uunissa 15-30 minuuttia tai kunnes se on juuri ja juuri kypsää.

Tee kastike kalan kypsyessä. Sekoita kulhossa öljy ja kurkuma. Lisää ranskankerma, hunaja ja suola. Purista joukkoon sitruunanmehu, sekoita.

Levitä kypsän, kuuman kalafileen päälle loput sitrusviipaleet. Tarjoa kala ranskankermakastikkeen ja Jasmineriisin kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti