sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Tomaatti-mozzarella pastasalaatti

Tomatti-mozzarella pastasalaatti on ensimmäinen testaus ensi kesälle kuopuksen rippijuhliin...veljen perhe pääsi testiryhmään ja hyväksyi tarjottavan 😉 tosin emme ole vielä päättäneet mitä juhlissa tarjotaan mutta tästä on hyvä aloittaa. Pastasalaatithan sopivat yleensä hyvin noutopötään vihersalaatin kaveriksi ja niistä saa usein ruokaisemman jos lisää joukkoon jotain lihaa, vaikka broileria. Myös tähän salaattiin sopii hyvin broileri.

Tänään sunnuntailounaalla Tomaatti-mozzarella pastasalaatin kanssa tarjottiin myös vihreääsalaattia, uuniperunoita ja- bataatteja, keitettyjä parsakaaleja, paistettua broileria ja kylmää avokado-kermaviilikastiketta.






TOMAATTI-MOZZARELLA PASTASALAATTI
8 annosta

250 g keittämätöntä pastaa
MARINOINTIKASTIKE
1 1/4 dl öljyä
reilu 1/2 ruukkua basilikaa (tai muita yrttejä)
1 valkosipulin kynttä
mustapippuria
suolaa
LISÄKSI
400 g minitomaatteja
2 rs (a'125 g) mozzarella-palloja
1 ruukku rucolaa

Keitä pasta ohjeen mukaan runsaasti suolatussa vedessä. Kun pasta on valmis, kaada se siivilään ja anna keitinveden valua pois. Kaada pasta kulhoon.

Valmista kastike mittaamalla öljy, basilikan lehdet sekä valkosipulin kynsi kulhoon. Soseuta seos sauvasekoittimella. Lisää mustapippuria ja suolaa maun mukaan. Kaada marinointikastike pastan joukkoon, sekoita ja anna sen jäähtyä vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli. Säilytä marinoitu pasta jääkaapissa.

Pese ja pilko tomaatit tarjoilupäivänä. Lisää jäähtyneen pastan joukkoon pilkotut tomaatit, mozzarella-pallot sekä pesty rucola-salaatti. Sekoita hyvin, mausta tarvittaessa vielä mustapippurilla ja suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti