perjantai 23. kesäkuuta 2017

Juhannuspöydän kakku 🌸 Mansikka-valkosuklaajuustokakku

Tänään Juhannusaattona meillä kahvipöydässä tarjotaan Mansikka-valkosuklaajuustokakkua joka koristellaan syreeninkukilla. Alkuperäinen ohje löytyy pullahiiren blogista.





🌸 Herkullista Juhannusta  🌸







MANSIKKA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU
8-10 annosta

POHJA
120g diggestive keksejä
25 g voita
1 rkl öljyä
TÄYTE
6 dl  vispikermaa
VALKOSUKLAAVAAHTO
115 g valkosuklasta
2 liivatelehteä
1/2 dl vispikermaa
MANSIKKAVAAHTO
220 g mansikoita
1/2 dl tomusokeria
3 liivatehteä
1/2 dl vettä
KORISTELUUN
mansikoita, syreeninkukkasia



Murskaa keksit hienoksi. Sulata voi ja sekoita yhdessä öljyn kanssa. Lisää rasva keksimurskan joukkoon ja sekoita keksimurska tasaiseksi. Painele keksimurska noin 20 cm irtopohjavuoan reunan sisään. Voit käyttää reunassa reunakalvoa tai öljytä ja tomusokeroida vuoan reunan ennen keksimurskan painelua reunuksen sisään. Näin saat sileän reunan kakkuun.

Valmista täyte vatkaamalla 6 dl vispikermaa paksuksi vaahdoksi. Jaa kermavaahto puoliksi ja käytä toinen osa valkosuklaatäytteeseen ja toinen mansikkatäytteeseen. Laita molempien täytteiden liivatteet likoon runsaaseen kylmään veteen.

Murskaa valkosuklaa pieneksi muruksi. Mittaa kattilaan 1/2 dl kermaa. Kuumenna kerma kiehuvaksi. Sulata joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita hyvin. Lisää seokseen vielä valkosuklaarouhe ja sekoittele niin, että suklaa sulaa joukkoon. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nostele lopuksi valkosuklaatäytteeseen tarkoitettu kermavaahto valkosuklaaseoksen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle.

Valmista mansikkatäyte soseuttamalla mansikat mahdollisimman sileäksi. Lisää joukkoon tomusokeri. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita hyvin. Kaada liivateneste ohuena nauhana mansikkasoseen joukkoon, koko ajan sekoittaen. Nostele puolet mansikkatäytteen kermavaahdosta mansikkasoseen joukoon ja lisää sen jälkeen loput kermavaahdot. Lusikoi mansikkatäyte valkosuklaatäytteen päälle varovasti ja tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli. Koristele kakku mansikoilla ja syreenin kukilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti