tiistai 20. kesäkuuta 2017

Valkosuklaapannacotat raparperihillokkeella


Juhannuksena grillauksen jälkeen meillä herkutellaan. Tässä ihana herkku jälkiruuaksi, Valkosuklaapannacotat raparperihillokkeella. Pannacotta eli keitetty kerma on meidän perheen lempijälkiruoka jota nautitaan niin jouluna kuin juhannuksena. Se on helppo valmistaa ja sen voi tehdä jo edellispäivänä valmiiksi. Pannacotasta saa eri makunautintoja tarjoamalla sitä eri hillojen tai kastikkeiden/kiiseleiden kanssa. Keskikesän juhlaan testasin pannacotan kaveriksi itsetehtyä raparperihilloketta ja tuoreita mansikoita.










VALKOSUKLAAPANNACOTAT RAPARPERIHILLOKKEELLA
8 annosta

PANNACOTTA
4 liivatetta
4 dl kuohukermaa
3 rkl intiaanisokeria
200 g valkosuklaata
4 dl maustamatonta jukurttia
2 tl vaniljasokeria
RAPARPERIHILLOKE
nippu raparperia
50 g voita
2 rkl sokeria


Valmista ensin kermatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Mittaa kattilaan kerma ja intiaanisokeri. Kuumenna kiehumispisteeseen sekoitellen koko ajan ja ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon liivatteet ja sekoita kunnes ne ovat sulaneet massan joukkoon. Lisää mukaan pieneksi pilkottu valkosuklaa ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Anna seoksen jäähtyä jonkin aikaa. Lisää mukaan jukurtti ja mausta seos vielä vaniljasokerilla. Kaada valmis täyte annosmaljoihin/laseihin. Anna hyytyä jääkaapissa noin nelisen tuntia.

Valmista raparperihilloke. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon sokeri. Paahda keskilämmöllä kunnes seoa karamellisoituu eli muuttuu kinuskisen ruskeaksi. Lisää pilkotutu raparperit ja keittele hetki kunnes raparperit juuri ja juuri pehmenevät. Anna jäähtyä hetki ja lusikoi hilloke kylmien pannacotta-annosten päälle. Koristele mansikoilla. Tarjoa heti.









Ihanaa Juhannuksen odotusta 

🍓🍓🍓







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti