torstai 3. elokuuta 2017

Maailman paras Mustikkapiiras

Mustikkapiiraasta tulee aina mieleen lapsuuden kesät, silloin aina herkuteltiin äidin tekemällä kermaviilitäytteisellä piiraalla...ja ehkäpä siksi juuri sen tyyliset piiraat viehättävät minua eniten. Miehen makunystyröihin vaikutuksen tekee taas pullapohjainen mustikkapiiras. Millainen on sinun lempi Mustikkapiiraasi?




Tällä ohjeella leivot ehkä Maailman parasta Mustikkapiirasta...ainakin minun mielestä. Ja mikä parasta tämä ohje on todella helppo, pohjan aineet vain sekoitetaan keskenään, samoin täytteen. Piiras uuniin, ja kohta voitkin keittää kahvit ja nauttia herkullisesta piiraasta.






MAAILMAN PARAS MUSTIKKAPIIRAS
Pellillinen

POHJA
4 dl maustamatonta jugurttia
4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
150 g laktoositonta margariinia
6 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
TÄYTE
1 prk (a' 150 g) laktoositonta ranskankermaa
1 prk (a' 200 g) laktoositonta kermaviiliä
1 dl laktoositonta vispikermaa
3 munaa
3/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl vaniljakreemijauhetta
PÄÄLLE
6-8 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja

Sulata rasva. Sekoita jugurtti, sokerit ja rasva keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää hyvin sekoittaen jugurttiseokseen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Valmista täyte. Sekota ranskankerma, kermaviili ja kerma keskenään. Lisää munat ja sokerit. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe. Kaada täyte piirakkapohjan päälle.

Sekoita perunajauhot mustikoihin. Ripottele marjat täytteen päälle. Paista 200 asteisessa uunin ala- tai keskitasolla noin 25- 30 minuuttia.









Nyt suut makiaks sillä ensi Sunnuntaina 6.8. vietetään Mustikkapiirakkapäivää.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti