torstai 14. syyskuuta 2017

Muffinisämpylät

Tällä viikolla vietetään #leipäviikkoa ja usein tapoihini on kuulunut uuden leipäreseptin testausta silloin. Tällä kertaa törmäsin Pinterestissä näihin ihanan herkullisiin Muffinisämpylöihin ja pakkohan niitä oli testata. Muffinisämpylöitä ei tarvitse pyöritellä, sillä taikinasta otetaan lusikan avulla nokareita ja sämpylät paistetaan muffinipellillä, aika kätevää, sanoisin. Muita herkullisia leipäohjeita löydät blogitunnisteesta. 


Maistuvaa leipäviikkoa !












MUFFINISÄMPYLÄT
12 kpl

2 1/2 dl vettä
1 dl kaurahiutaleita
noin 5 dl vehnäjauhoja
1 rkl siirappia
50 g öljyä
1 pss kuivahiivaa
1/2 tl suolaa

Kuumenna vesi + 42 asteiseksi. Sekoita osaan vehnäjauhoista muut kuivat aineet. Lisää ne veden joukkoon ja sekoita joukkoon myös siirappi ja öljy. Lisää loput jauhot vähitellen siten että taikina jää pehmeäksi ja tahmeaksi. Kohota taikinaa noin 20 minuuttia leivinliinan alla.

Voitele muffinipelti ja lisää lusikalla nokareita koloihin. Taputtele jauhotetuin sormin sämpylän pinta. Kohota vielä 30 minuuttia leivinliinan alla. Paista Muffinisämpylät 225 asteisessa uunissa 10-15 minuttia. Kumoa hieman jäähtyneet sämpylät leipäkoriin ja nauti.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti