keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Sienitäytteiset Myskikurpitsat

Viikonloppuna metsästä löytyi Karvarouskuja sen verran että sain niistä loistavan täytteen Myskikurpitsalle. Kurpitsa on yksi lemppari raaka-aineeni näin syksyllä ja meillä syödäänkin sitä monipuolisesti...sillä kurpitsasta onnistuvat niin suolaiset kuin makeatkin herkut. Hyviä vinkkejä kurpitsaruokiin ja leivonnaisiin löydät oikealla puolella olevasta tunniste-osiosta nimellä Kurpitsa.

Tässä ohjeessa paahdetaan ensin Myskikurpitsat uunissa lähes kypsiksi. Ryöppää (=eli keitä 10 minuuttia) rouskut ennen käyttöä. Paista ne sitten sipulisilpun kanssa ja lisää joukkoon keitettyä kvinoaa, paahdettua kurpitsaa, vuohenjuustoa ja suolaa sekä pippuria. Lopuksi kuorruta kurpitsan puolikkaat juustoraasteella ja laita kypsymään uuniin.







SIENITÄYTTEISET MYSKIKURPITSAT

1 Myskikurpitsa
öljyä
suolaa
TÄYTE
ryöpättyjä metsäsieniä, esim.Karvarouskuja
1 sipuli
1 pkt (a'200 g) vuohenjuustoa
1 dl keittämätöntä kvinoa
suolaa
mustapippuria

Halkaise kurpitsa ja poista kanta sekä rihmasto/siemenet. Sivele kurpitsa öljyllä ja ripottele pinnalle hieman suolaa. Paahda kurpitsan puolikkaita 200 asteisessa uunissa lähes tunti, kokeile välillä kurpitsan kypsyyttä.

Paloittele ryöpätyt karvarouskut ja sipuli pieneksi silpuksi. Paista paistinpannulla kunnes sipulit ovat pehmenneet. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa vuohenjuusto palasiksi. Koverra paahtuneista kurpitsoista kurpitsan "lihaa" noin 2 dl ja palastele se. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Lisää täyte takaisin kurpitsan puolikkaisiin. Ripottele pinnalle juustoraaste. Jatka vielä paahtamista puolisen tuntia kunnes juustot ovat sulaneet ja saaneet hieman väriä. Silppua päälle hieman tuoretta basilikaa tai muuta yrttiä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti