maanantai 23. lokakuuta 2017

Omena-kaneli Granola

Mikä onkaan ihanampaa kuin itsetehty Granola, joka saa makua oman puun omenoista. Tässä ohjeessa omenat sekä raastetaan että kuutioidaan. Granolaseokseen voi lisätä erilaisia siemeniä, pähkinöitä ja leseitä. Makua granola saa hunajasta ja intiaanisokerista. Paahda granola uunissa, välillä seosta sekoitellen. Nauti itsetehdyn omenahillon ja maustamattoman jogurtin kanssa.











OMENA-KANELI GRANOLA


5 dl kaurahiutaleita
1 dl pähkinöitä karkeana rouheena esim. cashew- ja pekaanipähkinöitä
1 dl salaattisiemensekoitusta
2 oman puun omenaa raasteena
2 oman puun omenaa kuutioina
1 tl kanelia
2 tl rypsiöljyä
3 rkl hunajaa
1/2 dl intiaanisokeria


Raasta ja kuutioi omenat VINKKI! raasta mahdollisimman pienellä terällä, jotta raasteesta tulee
mehevää. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Kaada granola leivinpaperpoidulle uunipellille
tasaisesti ja paista 170 asteessa n. 30min. Sekoita granolaa noin 10 minuutin välein paiston aikana.  Jäähdytä ja purkita. Nauti maustamattoman jogurtin ja omenahillon kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti