lauantai 7. lokakuuta 2017

Tähtipulla

Korvapuustipäivää vietettiin keskiviikkona 4.10. ja sen innostamana leivoin kanelipullalle uuden muodon - tähtipullan.





TÄHTIPULLA

3 dl maitoa
1 ¼ dl sokeria
1 ½ tl rouhittua kardemummaa
1 ps kuivahiivaa
noin 9 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää voita
½ tl suolaa

TÄYTE
50 g pehmeää voita
1 ¼ dl fariinisokeria
1 rkl kanelia

2 tl vaniljasokeria



Valmista pullataikina. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa taikina sitten neljään yhtä suureen osaan. Tee yksi osa kerrallaan valmiiksi. Kauli taikinasta leivinpaperin päälle ympyrä, halkaisija noin 29 cm. Levitä päälle 1/3 täytteestä. Kauli seuraava taikinapala saman kokoiseksi ympyräksi ja kumoa leivinpaperin avulla täytteen päälle. Levitä taas täytettä ja tee seuraavakin kerros samaan tapaan, kunnes viimeinenkin taikinapala on laitettu päälle. (Kerroksia tulee siis neljä, joista täytettä on kolmessa välissä)






Aseta päällimmäisen ympyrän keskelle pieni lasi keskustan merkiksi, älä kuitenkaan paina muottia alas. Leikkaa terävällä veitsellä viiltoja, yhteensä 16 kpl, jotka ulottuvat taikinan ulkoreunasta muottiin asti. Tee viillot aina vastakkaisille puolille, jotta saat jaettua taikinan tasaisesti. 






Ota kaksi vierekkäistä sakaraa kerrallaan ja kieritä ne toisiinsa nähden ulospäin kierteille, vähintään kolme kierrosta. Nipistä päät yhteen. Jatka näin koko taikinan ympäri. Anna tähtipullan kohota pellin päällä liinalla peitettynä 20–30 minuuttia. 









Voitele munalla ja paista Tähtipullaa 200 asteessa 12-15 minuuttia. Ripottele jäähtyneen pullan päälle tomusokeria ja nauti 💜












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti