sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Feta-pesto-paprika leipä

Feta-pesto-paprika leipä on ihanan mehevä täytettyleipä, joka maistuu sellaisenaan väli- tai iltapalalla mutta sopii loistavasti myös sosekeittojen kaveriksi. Olempa tarjonnut tätä suolaisena palana kahvipöydässäkin. Ohje on jo ollut blogissa kolmisen vuotta sitten, mutta ajattelin kirjata sen vielä uudestaan tänne jotta uudetkin seuraajat pääsevät testaamaan sitä - sillä sen verran maistuvaa leipää tämä on. 







FETA-PESTO-PAPRIKA LEIPÄ


POHJA
3 dl maitoa
1 ps (11 g) kuivahiivaa
2 rkl siirappia
3/4 tl suolaa
1/2 dl öljyä
4 dl sämpyläjauhoja
noin 3-4 dl vehnäjauhoja
TÄYTE
2 kpl paprikaa
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa ja mustapippurirouhetta
1 prk (a'175 g) Fetajuustoa
1/2 dl pestoa

Kuumenna maito 42 asteiseksi, lisää suola ja siirappi, kuivahiiva sekoitetaan pieneen määrään jauhoja. Lisää jauhot vähitellen nesteeseen ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikinan tulee olla kimmoisaa. Kohota noin 20 minuttia.

Valmista täyte kun taikina kohoaa. Kuullota paprikat paistinpannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Kauli taikina leivinpaperin kokoiseksi levyksi. Levitä pesto noin 10 cm leveydeltä taikinan keskelle. Levitä kuullotetut paprikat ja fetajuusto peston päälle. Leikkaa taikinan reunat molemmin puolin tasaisesti. Taita reunat vuorotellen täytteen päälle.




Kohota vielä noin 1/2 tuntia. Voitetele halutessasi vedellä. Paista 200 asteessa noin 15-20 min. Nauti hieman jäähtyneenä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti