torstai 28. joulukuuta 2017

Joulu 2017

Joulunpyhät on sitten juhlittu ja arki alkanut...vaikka meillä ei tänä vuonna paljoa joulua juhlittu sillä jokin flunssan virustauti jylläsi ja jyllää edelleen perheessämme. Jouluaaton pysyin juuri ja juuri pystyssä sitten vaakataso vei voiton ja vasta tänään on ehkä ensimmäinen päivä kun jaksaa jo istuskella. 




Mutta kuten tapoihini on kuulunut jo pari vuotta, olen laittanut muutamia kuvia jouluaaton juhlaillallisesta ja menusta...niin laitan nytkin...on sitten joskus kiva katsoa mitä minäkin vuonna ollaan nautittu ja miten jouluaattoa on vietetty. 








Joulukattaus oli tänä vuonna hyvin saman tapainen kuin edellisinä vuosina, valkoinen liina, valkoiset astiat, hopea aterimet, kirkaat lasit. Kynttilät olivat vaalean beigen-sävyiset kävyn malliset vuosi sitten Ikeasta ostetut. Vihreä-sinisävyiset servetit taitteli esikoinen viuhkan malliin. Upean kukkakimpun tilasin @kukkaputiikkifi ja maljakon alle lisäsin muutaman kuusenoksan. Lisäksi pöydässä oli vielä vuosi sitten lahjaksi saamani hopeansävyinen viisihaarainen kynttelikkö.






Tänä vuonna tyttäret toivoivat jälleen joulukanaa jonka kaveriksi tein Granaattiomenacouscous-salaatin. Meille muille paistoimme pienen joulukinkun jonka kaverina nautimme jouluisia laatikoita ja rosollia. Alkupaloina oli runsas kalapöytä, joista suuriosa oli tutttuun tapaan @kalaherkutfi ainostaan maki-sushit valmisti kuopus. Jälkiruoaksi keittelimme kahvit ja herkuttelimme puolukkasemifreddolla sekä perinteisillä jouluherkuilla; joulutortuilla, taatelikakulla ja joulumakeisilla. 





Joulumenu 2017

*

Keitetyty perunat
Kylmäsavulohi
Savustettu lohi
Kolmenpippurinsilli
Mustaherukkasilli
Mangorapuherkku
Chilirapuherkku
Maki-sushit

*

*
Rosolli
Imelletty perunalaatikko
Bataattilaatikko
Joulukinkku
Aura-sinappi

*
Joulukana
Granaattiomenacouscous-salaatti

*
Juustotarjotin

*
Puolukkasemifreddo
Joulutortut
Taatelikakku
Joulumakeiset

*
Kahvi, tee, glögi










Loppuilta menikin sitten lepäillessä ja kuumasta glögistä nauttien 💗



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti