keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Mustikka-pannacottakakku



ONNEA SUOMI 100V.





Itsenäisyyspäivän päiväkahvilla nautimme Mustikka-pannacottakakusta. Ohjeen bongasin Lidlin ruokalehtisestä, jossa kakku oli tehty puolukoista. Vaihdoin punaiset marjat sinisiin, itsenäisyyspäivän kunniaksi. Kakun mustikkahillon keittelin itse pakastemustikoista. Pohjan kaurahiutaleet toivat mukavaa rouheisuutta kakkuun ja kermainen pannacotta tasapainotti upeasti makeaa mustikkahilloa.




MUSTIKKA-PANNACOTTAKAKKU
10 annosta


POHJA
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
125 g voita sulatettuna
1/2 dl siirappia
TÄYTE
2-3 dl mustikkahilloa
4 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl  maustamatonta kreikkalaistajugurttia
KORISTEEKSI
mustikoita
tuoretta rosmariinia

Sekoita pohjan kuivat aineet. Lisää voi ja siirappi. Sekoita ja anna turvota hetki. Vuoraa 20 cm irtopohja leivinpaperilla. Painele taikina pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Laita liivatteet kylmään veteen. Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa kiehuvaksi. Lisää vaniljasokeri ja liivatteet. Kaada seos kulhoon jäähtymään. Lisää jugurtti ja sekoita hyvin. Nosta jääkaappiin jäähtymään lisää ja hieman paksunemaan.

Aukaise irtopohjavuoka ja laita reunan ja kakun väliin reunakalvo, sulje reuna. Levitä mustikkahilloa pohjan päälle. Kaada pannacottaseos varovasti hillon päälle lusikan kautta, jottei hillo ja pannacottaseos sekoitu keskenään. Kaada kaikki täyte, ei haittaa vaikka täytettä tulee yli kakkupohjan reunojen, sillä silloin saat kakusta juuri kuvan näköisen vaaleareunaisen kakun. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Koristele juuri ennen tarjoilua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti