perjantai 1. joulukuuta 2017

Paistettu Piparijuustokakku

Se olisi sitten ensimmäinen päivä joulukuuta...ja ihan virallisesti lupa aloittaa jouluvalmistelut ;-) Joulukalenterin luukut eivät aukene tänäkään vuonna blogissa mutta tarkoitus on päivittää ihania jouluisia reseptejä/vinkkejä hiukan tiuhempaan tahtiin kuin viime kuukausina. Tervetuloa seuraamaan jouluvalmistelujani!




Paistettu Piparijuustokakku on ollut jo kauan to-do-listalla ja nyt sain kuin sainkin sen aikaiseksi... kakku johdattaa meidät joulunmakuihin, tarjoa vaikka ensimmäisenä adventtisunnuntaina nyt viikonloppuna tai itsenäisyyspäivänä. Kakku on ihanan täyteläinen ja sopivasti piparinmakuinen. Paistettu juustokakku on nopea tehdä ja se valmistuu kuin itsekseen uunissa. Alkuperäinen ohje on Lunni leipoo blogista Maku-sivustolta. 


Herkullisia makunautintoja
🎄






PIPARIJUUSTOKAKKU
12 palaa

POHJA
175 g pipareita
80 g voita
TÄYTE
600 g tuorejuustoa
2 dl ranskankermaa
1 dl sokeria
2 munaa
100 g pipareita
1 tl kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä
KORISTEEKSI 
pipareita



Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. VINKKI! Ohje on 20 cm vuokaan mutta itse tekisin sen 24 cm vuokaan koska täytettä on aivan reunoihin asti.

Murskaa pohjan piparit monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, laita kylmään odottamaan.

Vatkaa keskenään tuorejuusto, sokeri ja ranskankerma. Lisää joukkoon munat, karkeasti murskatut piparit (käsissä murskaamalla saa parhaimman lopputuloksen) ja mausteet. Kaada seos pohjan päälle, kopauta pari kertaa pöytää vasten jotta mahdolliset ilmakuplat nousevat pintaan. VINKKI! Tämä on tärkeä muistaa koska muutoin juustomassa laskee, kuten minulle kävi.

Paista uunin alatasolla noin 40-50 minuuttia. Kakku on sopivaa, kun se on hyytynyt reunoilta mutta on keskeltä vielä selvästi märkää ja hyllyvää. Avaa sitten uunin ovi hetkeksi ja laita takaisin kiinni. Ota uunista lämpö pois ja anna juustokakun hyytyä jälkilämmössä noin tunnin ajan. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja laita tekeytymään jääkaappiin yön yli.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti