keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Gluteenittomat Jauheliha-sienipiiras & Broiler-fetapiiras

Viikonloppuna vietettiin esikoisen syntymäpäiviä  ja tässä ohjeet  kahvipöydän suolaisille ja ruokaisille gluteenittomille piiraille. Molemmat ovat melko helppoja valmistaa, ja ne maistuvat niin lämpimänä kuin kylmänä, vaikkapa salaatin kanssa. Pohjat ovat ihanan rapsakoita ja täyteet meheviä. p.s. Harmikseni piiraista ei tullut tällä kertaa otettua parempia kuvia.






BROILERI-FETAPIIRAS

POHJA
150 g voita
2 1/4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 1/2 dl juustoraastetta
3 rkl kylmää vettä
TÄYTE
2 kananmunaa
150 g juustoraastetta
2 dl maitoa
1/2 prk salsaa
250 g maustamatonta broilerinsuikaleita
150 g fetajuustoa
1/2 prk paahdettuja ja maustettuja säilykepaprikoita

Ruskista broilerinsuikaleet ja mausta haluamallasi tavalla esim. paprika, chili ja mustapippuri. Valmista sitten pohja. Nypi pehmeä voi, juustoraaste, jauhot ja vesi keskenään tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan pohjalle ja reunoille siististi ja tasaisesti jauhotetuin käsin. Pistele pohja haarukalla.

Sekoita kananmunat, juustoraaste, salsa ja maito keskenään. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Pienistele paprikat, joista on enin mausteöljy valutettu. Lisää broilerit, paprikat ja fetajuusto piirakan pinnalle. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin ruskea. Lisää lopuksi piirakan pinnale tuoretta timjamia.









JAUHELIHA-SIENIPIIRAS
gluteeniton/pellillinen

POHJA
225 g pehmeää voita
3 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 1/4 dl juustoraastetta
4 rkl vettä
TÄYTE
400 g jauhelihaa
2 sipulia
300 g suolasienia
3/4 pkt Koskenlaskija sulatejuustoa
225 g juustoraastetta
200 g ranskankermaa
2 kananmunaa
mustapippuria
1 nippu persilijaa

Ruskista pannussa jauheliha sekä silputut sipulit. Lisää joukkoon ranskankerma, juustoraaste, hyvin huuhdotut suolasienet ja murennettu Koskenlaskija. Silppua joukkoon reilusti tuoretta persilijaa ja mausta sitten mustapippurilla. Lisää viimeisenä jäähtyneeseen täytteeseen kananmunat.

Valmista pohja. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Painele jauhotetuin käsin neliön malliseen irtopohjavuokaan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Kaada jauhelihatäyte pohjan päälle ja paista 200 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes piiras on kauniin ruskea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti