lauantai 20. tammikuuta 2018

Tomaatti-Raviolikeitto

Talvella on ihana syödä keittoja, ne lämmittävät ulkoilun jälkeen ja täyttävät vatsan. Muokkasin kotoa löytyvien raaka-aineiden mukaan oman version uusimman Maku-lehden italialaisesta Tomaatti-tortelliinikeiton ohjeesta. Vaihdoin mm.Tortelliinit kasvistäytteisiksi Ravioleiksi ja valkoviinin punaviiniksi - ja hyvää tuli.






TOMAATTI-RAVIOLIKEITTO
4 annosta

1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 sellerinvartta
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl tomaattipyreetä
8 dl kasvislientä
1 tlk (a' 500 g) paseerattua tomaattia
1 dl punaviiniä
2 laakerinlehteä
1 rkl Balsamico-
1 tl pizzamaustetta
1/2 tl suolaa
1-2 tl sokeria
1/4 tl mustapippuria
LISÄKSI
1 pkt (250g) Tomaatti-mozzarella täytteisiä Ravioleja
kevätsipulia

Silppua sipulit ja paloittele kasvitset. Kuullota kasviksia hetki öljyssä. Lisää pyree ja kuumenna. Kaada kattilaan kasvisliemi, paseerattu tomaatti ja viini sekä laakerinlehdet. Anna kiehua 20 minuuttia.

Mausta keitto balsamicolla, oreganolla, suolalla, sokerilla ja pippurilla. Anna kiehua hiljalleen ja lisää raviolit. Keitä raviolit hiljalleen pakkauksen ohjeen mykaan. Silppua kevätsipulin varsia keiton päälle ja nauti. VINKKI! Lisäksi voit tarjota itsetehtyä tomaattipestoa.





Tomaattipestoon tarvitset 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja, 50 g parmesanjuustoa raasteena, 50 g manteleita, 2-3 valkosipulin kynttä, 2 rkl tomaattipyreetä ja 2 punaista chiliä. Mittaa kaikki ainekset ja jauha tehosekoittimessa sileäksi. Lisää sitten 1 dl öljyä ohuena nauhana koneen käydessä. Mausta 1/2 tl suolalla ja 1/4 tl mustapippurilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti