sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Vaalea Kanelimutakakku

Kanelipulla maistuu aina yhtä hyvältä. Leivo nyt kanelipullan makuinen mutakakku tällä ohjeella. Esikoinen yllätti minut Vaalealla Kanelimutakakulla viikonloppuna, jonka ohjeen hän oli löytänyt uusimmasta Leivotaan-lehdestä. Tarjoa mutakakku kevyesti vaahdotetun kermavaahdon kera.











VAALEA KANELIMUTAKAKKU
8-10 palaa

150 g voita
3 dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
TÄYTE
50 g voita
2 rkl kanelia
2 rkl intiaanisokeria
KORISTELU
raesokeria
TARJOILU
kermavaahtoa

Voitele ja leivitä 21 cm irtopohjavuoka. Oma kakku tuli paistettua 18 cm vuoassa ja siitä tuli hieman liian paksu. Sulata voi kattilassa ja lisää loput aineet kattilaan. Sekoita kaikki tasaiseksi taikinaksi ja  kaada vuokaan.

Valmista täyte. Sulata voi ja sekoita kaneli ja intiaanisokeri joukkoon. Valuta täyte spiraalin muotoon kakulle. aloita keskeltä ja laajenna spiraalia reunoja kohti. Ripottele hieman raesokeria kakun päälle. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa.

Koristele kakku raesokerilla ja tarjoa mutakakku kevyesti vatkatun kermavaahdon kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti