lauantai 21. kesäkuuta 2014

Oreo cheesecake

Juhannuspäivänä nautittiin cheesecakesta. Paistettu cheesecake eli juustokakku on yksi parhaimmista kakuista, eikä siihen kyllästy koskaan. Sen täyteläinen maku hurmaa kakki ♥ Tämän ohjeen bongasin suosikkiblogistani ja pakkohon sitä oli testata kun Oreo keksejäkin oli omasta takaa, sillä ne tuli tuotua tuliaisiksi Usasta (vaikka saa niitä nykyään suomestakin, tosin ei vielä meidän kotinurkilta).





Oreo cheesecake

Pohja
15 kpl Oreo keksejä
25 g voita

Murustele keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita ne keskenään. Vuoraa irtopohjavuoan (20cm) pohja leivinpaperilla ja painele murut tiiviisti pohjaksi.

Täyte
400g Philadelphia tuorejuustoa
11/2 dl sokeria
11/2 tl vaniljasokeria
150 g ranskankermaa
3 kananmunaa
6 Oreo keksiä

Sekoita vatkaimella tuorejuusto ja sokerit, lisää joukkoon ranskankerma. Vatkaa kananmunat yksitellen täytteen joukkoon. Murustele vielä keksit ja lisää keksimurut täytteeseen.


Kaada täyte pohjan päälle ja kopauta vuokaa, jotta pinta tasoittuu. Paista kakkua 180-asteisessa uunissa aluksi noin 20 minuuttia ja käännä sitten lämmöt pois kokonaan. Paista vielä noin 10 min.



Jäähdytä kakku ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli. Koristele kakku kermavaahdolla, kirsikoilla ja Oreo- keksimuruilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti