tiistai 29. heinäkuuta 2014

Mustikkapiirakka

Ensimmäiset tämän kesän mustikat on kerätty :-) ja pitihän niistä mustikkapiirakka pyöräyttää. Tätä hyväksi havaittua ohjetta kokeilin jo vuosi sitten ja sen verran onnistunut sen maku oli ettei tarvinnut miettiä millä ohjeella piirakka syntyisi. Maku on rapsakan pinnan alta ihanan mustikkainen.




Mustikkapiirakka

150 g voita
1 ½ dl fariinisokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g vaniljajugurttia
4 dl mustikoita

Kuorrute:
75 g voita tai margariinia
1 ½ dl fariinisokeria
3 dl kaurahiutaleita

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl mustikoita


Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita ne vuorotellen vaniljajugurtin kanssa taikinaan. Kääntele lusikalla joukkoon mustikat. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Sulata kuorrutteen voi kattilassa. Lisää fariinisokeri ja kaurahiutaleet. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Lusikoi kauraseos taikinan päälle. Lisää vaniljatuorejuusto nokareina. Ripottele pinnalle desi mustikoita.

Paista 200 asteessa 35 minuuttia.


Vinkki! Täyte vähän kuohui kypsentämisen aikana ja tuorejuustonokareet tummuivat vaikka olin peittänyt piirakan leivinpaperilla...ehkäpä jätän seuraavalla kerralla tuorejuuston vallan pois piirakan päältä...tai lisään sen paiston loppupuolella tai tarjoan kypsän piirakan lisukkeena ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti