keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Omenat & Aroniat hilloiksi


Oman puun omenat syötiin jo muutama viikko sitten, mutta vanhempani huolehtivat etteivät omenat pääse loppumaan meiltä ja toivat pari ämpäriä niitä lisää. Aronian marjoista ei myöskään ole pulaa, pensasaidat notkuvat mustia upeita marjoja..eikä sitä aitaa ole kuin 100 metriä...No, esikoinen keräsi Aronian marjoja puolisen tuntia ja sai 10 litran ämpärin täyteen..."nopeaa ja suttasta puuhaa" sanoi tytär, kun kantoi ( kädet ja ranteet aronian marjoista punaisena) ämpärin minulle ;-)



Tässäpä muutama maistuva hilloresepti, joita testasin viikonloppuna.



Omena hillo

1 kg omenoita
2 dl vettä
400 - 700 g hillosokeria omenoiden makeuden mukaan 

Huuhdo omenat puhtaiksi ja poista siemenkodat. Lohko omenat kattilaan ja lisää vesi. Kiehauta kunnes omenalohkot hajoavat hieúkan. Soseuta omenat. Lisää hillosokeri, sekoita ja kiehauta sokeripakkauksen ohjeen mukaan. Purkita puhtaisiin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin.


Omena-Aronia hillo

2 kg omenoita kuorineen
500-700 g marja-aronioita
vähintään 500 g hillosokeria (sen mukaan, miten hillon säilytät)


Lohko omenat (poista siemenkodat) ja puhdistetut aroniat kattilaan pienen vesimäärän kanssa. Keitä vain vähän aikaa, etteivät kaikki ainekset ole ihan "soseena". Soseuta sauvasekoittimella karkeaksi. Lisää hillosokeri ja kiehauta. Anna hautua kuumana kattilassa kymmenisen minuuttia. Purkita hillo puhtaisiin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin.



Aronia hillo

2 litraa Aronian marjoja
4-6 dl sokeria 
3-4 rkl alkoholia (hyvää viinaa, konjakkia tai viskiä)


Puhdista ja huuhtele marjat hyvin. Lisää marjat ja sokeri kattilaan.Keitä niin että marjat mehustuvat ja rikkoutuvat. Kuori vaahto pinnalta jos sitä on muodostunut. Soseuta sauvasekoitimmella ja lisää alkoholi.
Purkita hyvin pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. Vinkki! Verenpainetta alentava vaikutus
 


 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti