lauantai 18. heinäkuuta 2015

Välimeren piiras

Tämä suolainen piiras on ihanan mehevä ja ruokaisa, johon monet ihastuvat. Voit tarjota sen lämpimänä, tai kylmänä esim. noutopöydässä salaatin kaverina. Meillä piiraalla herkuteltiin rippijuhlien iltapalalla.






Välimeren piiras
25-30 palaa

POHJA
300 g laktoositon margariini
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä

Täyte:
200 g Fetajuustoa
mustia tai vihreitä oliiveja maun mukaan
200g kirsikkatomaatteja tai 4 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silppuna
1 paprika paloiteltuna
(1 ruukku basilikaa silppuna tai 1 tl pizzamaustetta)
4 munaa
4 dl ruokakermaa
4 dl juustoraastetta

Nypi rasva, suola ja vehnäjauhot ryynimäiseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen. Sekoita taikina tasaiseksi.Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paloittele pinnalle fetajuusto, ripottele oliivit (joita voit halutessasi paloitella). Lisää aurinkokuivatut tomaatit hienonnettuna, samoin paloiteltu paprika ja tuore basilika.

Sekoita keskenään munat, kerma ja juustoraaste, kaada piirastäytteen päälle.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.


VINKKI! Jos haluat tehdä piirakan pyöreään vuokaan, käytä vain puolet aineksista.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti