sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Samettinen Parsakaalikeitto

Maaliskuu näyttää olevan meidän perheessä keittokuukausi 😊 Tämä samettinen Parsakaalikeitto saa makua Aura-juustosta. Keitto hurmaa syöjät myös kauniilla värillään, vihreä väri on jo lupaus keväästä ja siksipä se sopii pääsiäiseen oivallisesti...vaikkapa alkukeitoksi.





PARSAKAALIKEITTO
4 - 6 hengelle

2 pkt (a' 250 g) parsakaalia
4 perunaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
150 g aurajuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
suolaa/liemikuutio, mustapippuria
vettä

Palastele parsakaalit, kuoritut perunat, sipuli ja valkosipulin kynnet. Lisää ne kattilaan ja kaada vettä sen verran että ne peittyvät. Keitä kasvikset kypsäksi. Kaada osa liemestä pois ja jätä talteen pari desiä. Soseuta kasvikset. Lisää joukkoon murusteltu aurajuusto ja palasteltu tuorejuusto. Sekoita. Jos keitto on liian paksua voit ohentaa sitä säästämälläsi liemellä. Mausta suolalla ja mustapippurilla tarvittaessa. Kuumenna keitto uudellen ja tarjoile paahdettujen ruisleipätikkujen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti