sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Riisinuudelisalaattia grilliruuan kaveriksi

Eilen illalla grillattiin...ja olipa onnistunut dinneri :-D aasialaisvivahteinen Riisinuudelisalaatti sopi loistavasti grilliruuan kaveriksi. Menu koostui miehen grillaamasta kokonaisesta broilerista, tyttöjen tekemistä uunibataateista ja perunoista. Minun vastuulle jäi salaatin teko...ja jotenkin ihan perinteinen salaatti ei nyt innostanut, siispä ajattelin testata viikolla bongattua Kruoka-lehden ohetta...enkä suotta testanut...sillä siitä tuli omasta mielestä ihan mahtavaa - sopivan tulista ja suolaista.








RIISINUUDELISALAATTI
6 annosta

200 g riisinuudelia
1 (noin 100 g) porkkana
100 g varhaiskaalia
100 g punakaalia
1 mieto chili
KASTIKE
2 rkl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl hunajaa
1 rkl seesamiöljyä
2 rkl limemehua
1 valkosipulinkynsi
1/2 rkl raastettua inkivääriä
LISÄKSI
1 dl suolapähkinöitä
korianteria

Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele nuudelit. Laita nuudelit kulhoon ja saksi hieman lyhyemmiksi, jotta salaattia on helpompi syödä. Kaada kastike riisinuudeleiden joukkoon.

Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Leikkaa kaalit ohuiksi suikaleiksi. Kaupasta ei punakaalia löytynyt, joten lisäsin varhaiskaalia punakaalin verran. Halkaise chili, poista siemenet ja kanta ja hienonna chili. Sekoita kasvikset nuudeleiden joukkoon varovasti. Viimeistele salaatti pähkinöillä ja korianterilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti