sunnuntai 17. elokuuta 2014

Nyhtökana eli Pulled chicken

Edit 24.8.2019
Nyhtökanaa pitalla


Niin se arki on vain lähtenyt käyntiin..koulut alkoivat reilu viikko sitten ja töihinkin palasin pari viikkoa sitten. Mutta onneksi on kesää vielä jäljellä, vaikka aamut ovatkin jo viileitä..silti voi terassilla nauttia loppukesän ihanista tuoksuista, hyvästä seurasta ja mehevistä ruuista. Launtai dinneriksi tein Nyhtökanaa eli pulled chickenia. 

Maistuva nyhtökana valmistuu hajoavan kypsäksi uunissa hautuen, valmista nyhtökana broilerinrinnasta tai koipipaloista. Mausteisella karamellikastikkeella viimeistelty broileri sopii tarjottavaksi  hodarisämpylän tai pitaleivän välissä.







NYHTÖKANA ELI PULLED CHICKEN

6 broilerin koipi-reisipalaa

MARINOINTIKASTIKE
1 1/2 dl tomaattimurskaa
1 1/2dl soijakastiketta
1/2 dl hunajaa + 1/2 dl siirappia, tai jompaakumpaa yhteensä 1 dl
1 tuore mieto chili viipaleina (siemenet poistettuna)
1 sipuli silputtuna
4 valkosipulin kynttä viipaloituna
2 rkl öljyä



Sekoita kastike. Lado kolme koipi-reisipalaa padan pohjalle ja valele puolet kastikkeesta niiden päälle. Lisää loput broilerit ja kaada loppu kastike niiden päälle. Anna muhia uunissa n.3 tuntia 150 asteessa.



Revi kahdella haarukalla broileri makusi mukaan isoiksi tai pieniksi paloiksi. Liemestä voi suurustaa maissijauhoilla paksumpaa kastiketta, tai voit kaataa liemen suoraan lihojen päälle, lämmitä nyhtökana vielä uunissa jotta maut tasaantuvat. Nauti lisukkeiden kera!




Tarjosin Nyhtökanaa itsetehdyistä sämpylöistä (ohje löytyy täältä ), lisukkeena salaattia, suolakurkkuja  ja marinointikastikkeesta suurustettua (maissijauhoilla) kastiketta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti