lauantai 31. lokakuuta 2015

Porkkana-keltajuuri-vuohenjuustokeitto

Tänään vietettiin Pyhäinpäivää, alunperin sitä on vietetty 1.marraskuuta, kuten monissa maissa edelleenkin, mutta Suomessa sitä vietetään aina lauantaina loka-marraskuun vaihteessa. Tänä vuonna myös Halloween osuu samalle päivälle, joka on aina lokakuun viimeinen päivä eli "All Hallows Eve" kaikkien pyhien ilta. Ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen meillä ei järjestetä Halloween juhlia...nyyh, sillä tytöt viettävät sitä nyt kavereiden luona. Mutta onneksi vietämme nyt päivällä perheen kesken Pyhäinpäivää hyvän ruuan merkeissä...teemana oli keltainen ruokien suhteen ja vihreä/ruskea kattauksessa.







Pyhäinpäivän menu

*
Porkkana-keltajuuri-vuohenjuustokeittoa
*
*
Tyrni-vaniljapannacotta 






Porkkana-keltajuuri-vuohenjuustokeitto
4 hengelle

350 g porkkanoita
150 g keltajuurta
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 punasipuli
200 g pehmeää vuohenjuustoa
1 dl kermaa
1/2 tl mustapippuria
maun mukaan yrttejä esim.basilika tai timjami


Hienonna kuorittu sipuli ja kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa. Lisää kattilaan vesi ja liemikuutio, kiehauta.Kuori ja paloittele juurekset pieniksi ja lisää ne kattilaan. Keitä, kunnes kasvikset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa. Lisää joukkoon myös kerma. Jos keitto tuntuu liian paksulta,
lisää vettä tai kermaa. Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla ja yrteillä.

VINKKI!Keiton alkuperäinen ohje löytyy Kotilieden ruoka-sivuistolta. Keitto maistui herkulliselta mutta olisi saanut olla ehkä sakeampaa...täytyypä laittaa ensikerralla lientä vähemmän. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti