sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Kurpitsainen juustomakaronilaatikko

Kurpitsainen juustomakaronilaatikko eli Pumpkin Mac 'n' cheese on tuhti lisukeruoka vaikka murekkeen kanssa. Juustomakaroni on periamerikkalainen ruoka jota meillä aina sillointällöin syödään. Kurpitsa on taas lempi raaka-aineeni näin syksyllä joten mikä onkaan sen parempi vaihtoehtö kuin yhdistää nämä kaksi, uudeksi makunautinnoksi.





KURPITSAINEN JUUSTOMAKARONI
6 annosta

1 pieni myskikurpitsa (noin 500 g)
300 g pastaa
6 1/2 dl maitoa
50 g voita
1/2 dl vehnäjauhoja
1/8 tl muskottipähkinää
1 rkl rosmariinia
1 dl cheddar-goudajuustoraastetta
2 dl juustoraastetta
(suolaa, mustapippuria)
korppujauhoja

Kuori, poista rihmasto ja pilko kurpitsa kuutioiksi. Laita kurpitsanpalat leivinpaperilla päällystetylle uunipannulle ja paahda kurpitsaa 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Käännä kurpitsat kerran paahtumisen aikana.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Soseuta paahtuneet kurpitsat sauvasekoittimella ja lisää joukkoon 1/2 dl maitoa, jolloin saat kurpitsasta hieman löysempää.

Sulata kattilassa voi ja lisää jauhot, keitä pari minuuttia jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos alkaa kuplia ja rasva erottuu suuruksesta. Ota kattila liedeltä ja vatkaa sekaan maito vähän kerrallaan. Vatkaa joka lisäyksen jälkeen, kunnes kaikki maito on lisätty ja kastike on sileää. Laita kattila takaisin levylle ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakanee. Alenna lämpöä ja keitä vielä 5 minuuttia, huolehdi ettei kastike pala pohjaan. Lisää mausteet, kurpitsasose ja suurinosa juuustoraasteesta, jätä kuorruttamiseen myös. Sekoittele kastiketta sen verran että juustoraaste sulaa. Lisää sitten valutettu pasta kastikkeeseen ja sekoita.

Voitele noin 20x30 cm vuoka ja kaada  juustomakaroni vuokaan. Ripottele loppu juustoraaste ja korppujauhot päällimmäiseksi ja paista noin 15-20 minuuttia kunnes kastike alkaa kuplia ja juustoraaste ruskistua. VINKKI! Laita makaronivuoka grillivastuksen alle uuniin ja grillaa 5 minuuttia tai kunnes seos kuplii.

Anna Kurpitsaisen juustomakaronin vetäytyä noin viisi minuuttia ennen tarjoilua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti