maanantai 29. tammikuuta 2018

Kolmen suklaan juustokakku

Hups...nyt pääsi käymään niin että sain hukattua tämän jo kertalleen julkaisemani Kolmen suklaan juustokakun ohjeen...mutta tässä tämä tulee siis uudestaan...




Esikoinen oli jo pitkään pyydellyt Kolmen suklaan juustokakkua ja viimein sitten leipaisin sellaisen hänelle...juurikin sopivasti täysi-ikäisyyden kunniaksi. No, kakusta pääsivät myös vieraat nauttimaan lauantaina.

Pohja on tehty Dominoista, ensimmäinen suklaakerros 70% tummasta suklaasta, keskikerros maitosuklaasta ja päällimmäinenkerros valkosuklaasta. Kakku sai koristeeksi esikoisen lempisuklaata eli Rafaelloja, Pirkan konvehteja, mansikan- ja toffeenmakuisia karkkipalloja, joista osan olin värjännyt ruusukullan värisellä tomuvärillä sekä pinkkejä ruusuja. Pisteiin päälle oli @confetista ostettu ruusukullanvärinen Happy Birthday-kyltti.








KOLMEN SUKLAAN JUUSTOKAKKU
15 annosta

POHJA
175 g Dominokeksejä
50 g voita
TÄYTTEET
4 1/2 liivatetta
6 dl vispikermaa
125 g 70 % tummaa suklaata
125 g maitosuklaata
125 g valkosuklaata
3 rasiaa (200' g) vaniljatuorejuustoa
1-2 rkl kahvia
1-2 rkl maitoa
KORISTELUUN
Rafaello-konvehteja, Pirkan konvehteja,
mansikka- ja toffeepalloja, ruusuja




Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan 24 cm pohjan ja reunan väliin. Käytä lisäksi reunakalvoa. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksimuruun. Levitä seos vuoan pohjalle.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.Vaahdota kerma. Sulata tumma suklaa, maito- ja valkosuklaat erillisissä kulhoissa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita tumma suklaa yhteen rasialliseen tuorejuustoa. Kuumenna 1 rkl kahvia kiehuvaksi ja sulata 1 1/2 liivatetta siihen. Sekoita suklaa-tuorejuustoseokseen. Nostele lopuksi joukkoon 1/3 kermavaahdosta. Levitä täyte vuokaan, tasoita pinta. Nosta pakastimeen siksi aikaa, kun teet maitosuklaatäytteen.

Valmista maitosuklaatäyte samaan tapaan kuin edellinen täyte. Sekoita liivatteet kiehuvan kuumaan kahviin tai maitoon. Levitä täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka taas pakastimeen hetkeksi.

Valmista vielä valkosuklaatäyte samaan tapaan. Sulata liivatteet maitoon. Levitä täyte vuokaan, tasoita pinta. Peitä hyvin kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele.






18V. MENU

*

Gluteenittomat Broileri-fetapiiras & Jauheliha-sienipiiras
Sulhaspiiraat
Ruisnapit ja Kinkkidippi
Kolmen suklaan Juustokakku
Runebergin kääretorttu
Laskiaispullat
Karkkifudge

*



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti